Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

"КРАЩЕ СПОРТИВНЕ СЕЛО ЗАПОРІЖЖЯ-2018" – МИХАЙЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ВІЛЬНЯНСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 22.08.2018 16:54
Кількість переглядів: 539

Минулих вихідних в місті Вільнянську під егідою Громадської організації «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» у Запорізькій області» ось вже третій рік поспіль проводились обласні фінальні змагання серед сільських та селищних рад, сільських та селищних територіальних громад на «Краще спортивне село Запорізької області 2018».

На церемонії урочистого відкриття учасників вітали: голова районної ради Андрій Салякін та голова обласного осередку ВФСТ «Колос» Анатолій Земляков.

Цей спортивно-масовий захід проводився в рамках відзначення 27-ї річниці Незалежності України та 68-ї річниці з дня заснування Всеукраїнського товариства «Колос». За вагомий внесок в розвиток сільського спорту грамотами обласного управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації були нагороджені Михайлівський та Тернівський сільські голови Вільнянського району Алла Король та Віктор Лаврик. Грамотами ГО «ВФСТ «Колос» у Запорізькій області» було відзначено також вчителів фізичної культури Миколу Гусельнікова з Вільнянського району та Івана Бєлана з Великобілозерського району.

За звання переможця цього року боролись десять команд (близько двохсот учасників) сільських та селищних рад та об’єднаних територіальних громад області. Що ж до самих змагань, то вони складались з восьми видів програми: волейболу, міні футболу, гирьового спорту, тенісу настільного, перетягування канату, шахів та шашок. Командний залік визначався за підсумками чотирьох кращих результатів з видів спорту.

Команда Михайлівської сільської ради Вільнянського району, як неодноразовий переможець обласних та учасник всеукраїнських змагань, вважалась фаворитом. Але потрібно відзначити, що цього року боротьба за командну перемогу була як ніколи запеклою, бо команди-учасниці приїхали мотивовані та добре підготовлені.

У жіночому волейболі перемогли «велибілозерці», у чоловічому – «михайлівці». В змаганнях з міні-футболу у важкому фінальному поєдинку з Новенськими спортсменами (Токмацький район), лише в серії післяматчевих пенальті, перемогли представники Біленьківської об’єднаної територіальної громади Запорізького району. Третє місце у Приморської ОТГ, яку представляло село Преслав.

Після завершення фінального матчу перший заступник обласної федерації футболу Віталій Ніколаєнко вручив всім командам з міні-футболу м’ячі, побажавши сільським спортсменам подальших успіхів. Слід відзначити, що обласна федерація футболу (голова Віктор Межейко) вже не вперше на цих змаганнях надає футбольний інвентар командам сільських та селищних рад.

Мабуть, одним з найвидовищних та цікавих видів програми було перетягування канату. Вісім команд боролись за пальму першості. Та у надзвичайно важкому фінальному поєдинку з рахунком 2-1 перемогли «михайлівці», здолавши «біленьківських гренадерів». Відзначимо третє місце Охрімівських спортменів з Кирилівської ОТГ, які вперше взяли участь на змаганнях такого рівня.

В настільному тенісі командний залік за «новомиколаївцями» ( Трудовська сільська рада), другі «михайлівці», в шахах перемогли «преславці», в шашках «новенці». Кращим в гирьовому спорті був Олександр Царан (Костянтинівська селищна рада Мелітопольського району), другим став В`ячеслав Дінков з Приморської ОТГ, В`ячеслав Бронзюк з Біленьківської ОТГ посів третє місце.

За результатами підрахунків в загальнокомандному заліку дві команди набрали однакову кількість очок, але за регламентом змагань (за кращим медальними показниками) перемогу та звання «Краще спортивне село Запорізької області 2018 року» виборола команда Михайлівської сільської ради Вільнянського району (голова сільської ради Алла Король, інструктор по спорту Дмитро Баштаннік).

Друге місце виборола Біленьківська об’єднана територіальна громада ( голова Світлана Зачепило), третю сходинку посіла Приморська об’єднана територіальна громада (голова Олена Божкова, в.о. старости Володимир Боярко).

Всі команди-призери з видів спорту були нагороджені кубками, а їх гравці- медалями та грамотами. Проведення цього важливого заходу було забезпечено та профінансовано за цільові програмні кошти обласного управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

22 вересня в селищі Ворохта, що на Івано-Франківщині, пройдуть всеукраїнські фінальні змагання на «Краще спортивне село України», тому побажаємо нашим переможцям гідно представити Запорізьку область на цьому спортивному форумі сільських спортсменів!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора