Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Нова дуальна форма здобуття освіти

Дата: 06.02.2019 14:40
Кількість переглядів: 326

Шановні громадяни!

 

 

Згідно із Законом України «Про Державний реєстр виборців» кожен громадянин має право звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців та отримати інформацію про свої персональні дані, внесені до Державного реєстру виборців і, в разі необхідності, подати заяву  щодо неправомірного включення (не включення) до Реєстру себе чи інших осіб, запису про себе чи про інших осіб, виправлення недостовірних відомостей Реєстру щодо себе або інших осіб;

З метою  усунення неточностей  та помилок  під час формування списків виборців для голосування з виборів Президента України 31 березня 2019 року просимо  звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації та уточнити свої персональні дані, внесені в Реєстр.

У першу чергу це стосується виборців:

  • яким виповнилось 18 років (будуть голосувати вперше);
  • які виявили неточності у своїх персональних даних під час голосування на  виборах у 2015 роках;
  • які змінили прізвище чи місце проживання протягом останнього періоду;
  • які мають інформацію про помилкове включення до списків  інших людей, які вже не проживають за адресами, вказаними у списках виборців (змінили місце проживання, померли тощо).

Перелік необхідних документів:

  1. паспорт особи або тимчасове посвідчення громадянина України, якщо особа недавно набула громадянства України;
  2. доручення ( виборець, нездатний пересуватися самостійно, може письмово уповноважити на звернення іншу особу );
  3. свідоцтво про смерть ( для виключення померлого виборця );

 

 

Тимчасова зміна місця голосування

 

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не може проголосувати на загальнодержавних виборах або всеукраїнському референдумі за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період їх проведення) змінити місце голосування.

За мотивованим зверненням виборця орган ведення Державного реєстру виборців може тимчасово змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

До органу ведення Реєстру виборцю необхідно подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати.

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.

До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, та інші. Перелік таких документів не є вичерпним.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначено Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Для виборців, виборча адреса (зареєстроване місце проживання) яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, встановлено особливий порядок тимчасової зміни місця голосування: документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, такі виборці можуть не додавати до заяви.

Заява виборця, виборча адреса якого знаходиться за межами України, та який перебуватиме в день виборів чи всеукраїнського референдуму на території України, приймається органом ведення Реєстру за вказаним у заяві місцем перебування чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування, або органом ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Ознайомитися з відомостями та тимчасово змінити виборцю місце голосування можна у відділі ведення Державного реєстру виборців за адресою  м.Вільнянськ, вул. Бочарова, 12, райдержадміністрація, 4 поверх,    каб. № 36, 37,  понеділок-четвер з 8.00 до 17.00 п'ятниця з 8.00 до 15.45. Перерва з 12.00 до 12.45. Вихідні дні: субота, неділя. Контактні телефони: 4-09-12.

 

Відділ ведення Державного реєстру

виборців  апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора