Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Свято Масляної у Вільнянському професійному ліцеї

Дата: 13.03.2019 21:22
Кількість переглядів: 575

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ?????????? ???°???»?????°

Старовинна народна традиція закликати весну й проводжати зимові холоди – масляна. Це веселе і добре свято символізує прихід сонця, тепла і весни, прощання з лютою зимою, морозами і снігом.

Свято Масляної пройшло у Вільнянському професійному ліцеї. На нього запросили школярів Вільнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3. Загалом 75 учнів. Народні пісні, танці та традиції, а ще запашні млинці.

Метою заходу було ознайомлення учнів з традиціями українського народу; виховання любові до національної культури, історії, пісні та уважного ставлення до рідного краю, його традицій, обрядів.

Під час проведення заходу учасники відтворили цікаві українські традиції свята, декламували вірші, співали пісні, веснянки, заклички, презентували традиційні страви, які готуються до свята.

До участі у заході приєдналися і фахівці з профорієнтаційної роботи Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості. Вони розповіли учням про професії – кухаря, пекаря, кондитера та інш. Ознайомили з актуальними вакансіями на ринку праці району.

Проведення такого заходу дало можливість усім учням школи стати учасниками старовинного слов’янського звичаю та дізнатися багато нового.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора