Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

засідання «за круглим столом» на тему: «Вирішення та реалізація питань забезпечення зайнятості військовослужбовців у Вільнянському районі»

Дата: 16.06.2019 00:05
Кількість переглядів: 363

В рамках акції «Декада служби зайнятості для військовослужбовців» у Вільнянській районній філії Запорізького ОЦЗ 13 червня 2019 року провели засідання «за круглим столом» на тему: «Вирішення та реалізація питань забезпечення зайнятості військовослужбовців у Вільнянському районі».

Керівництво районної філії відмітило, що вже традиційно служба зайнятості виступає майданчиком для спілкування та координації спільних дій, щодо вирішення питань, пов’язаних з військовослужбовцями. Пропозиції роботи та контрактної служби від військових частин та комісаріатів постійно розміщуються в приміщеннях центрів зайнятості та їх філій, а також на Інтернет-ресурсах служби зайнятості. Про це регулярно інформуються шукачі роботи під час прийомів, семінарів та направляються на працевлаштування безробітні. Дуже часто після проходження служби військовослужбовці звертаються за допомогою у пошуку роботи та іншими послугами.

Представники Збройних Сил України надали роз’яснення присутнім щодо умов працевлаштування та проходження контрактної служби, на які військові посади зараз відкриті вакансії. Звернули увагу на забезпечення соціальних стандартів учасників місцевої спілки воїнів АТО (ООС), на існуючі запити та очікування ветеранів.

Спеціаліст управління соціального захисту населення повідомила про додаткові гарантії, які пропонуються для даної категорії осіб: проходження навчання, психологічної реабілітації та можливість оздоровлення, навела статистику по наданим ветеранам та учасникам бойових дій послугам.

Керівник бюро безоплатної правової допомоги проінформувала про умови звернення та основні проблемні питання, з якими звертаються військовослужбовці за юридичною допомогою.

За результатами засідання учасники впевнено зазначили доцільність таких спільних заходів та домовились й надалі підтримувати тісні партнерські зв’язки для оперативного реагування на сучасні виклики в сфері зайнятості та соціального забезпечення військовослужбовців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора