Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Інформація щодо роз’яснення переваг виплати легальної заробітної плати

Дата: 04.07.2019 13:20
Кількість переглядів: 319

Питання виплати офіційної, прозорої зарплати сьогодні є дуже актуальним. Адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну, вищу за мінімальну зарплатню. Трапляється, що зарплата працівника значно відрізняється від тієї, яка записана у відомості. Це з'ясовується згодом, у випадку коли працівнику потрібна довідка про доходи, наприклад, для отримання кредиту чи для пред'явлення у Пенсійний фонд при оформленні пенсії.

Своєчасна та повна сплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування - обов'язок кожного роботодавця! Однак, на жаль, деякі роботодавці ведуть подвійну бухгалтерію - виплачують людині певний розмір заробітної плати, а відрахування єдиного соціального внеску здійснюють із суми, що значно менша за отриману особою.

 Виплата заробітної плати в "конвертах" позбавляє працюючих таких соціальних гарантій, як:

1.оплата тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною та допомогу по вагітності й пологах;

2.виплата втраченого заробітку у зв'язку з втратою непрацездатності у разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання;

3.виплата допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи.

Через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника.

Нагадуємо, що кожен працівник має можливість проконтролювати відображення особових даних та розмір заробітної плати, задекларованої роботодавцем, звернувшись до територіального органу Пенсійного фонду України з копією паспорта та ідентифікаційним кодом.

Не позбавляйте себе належного захисту у випадку непрацездатності та у старості, не перекладайте у майбутньому соціальну турботу про себе на сім'ю та рідних. Ставайте на захист своїх інтересів, адже про достойну пенсію необхідно подбати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора