Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Профорієнтаційний урок на тему «Професії майбутнього»

Дата: 03.12.2019 14:25
Кількість переглядів: 508

Фото без опису

Стрімкий розвиток техніки і технологій на початку ХХІ сторіччя, так званий технологічний прорив, зумовлює суттєві зміни в організації виробництва товарів, надання послуг, появу нових сфер діяльності. Ринок праці стрімко змінюється, а звідси виникнення нових сфер діяльності та трансформація тих, що вже існують.

Щоб молода людина могла зорієнтуватися у величезному світі професій та обрати саме ту професію, яка буде затребуваною не тільки сьогодні, але і в майбутньому, фахівець з профорієнтації Жанна Савченко провела профорієнтаційний урок на тему «Професії майбутнього» у Вільнянській районній дитячій бібліотеці з учнями 8-х класів Вільнянської гімназії «Світоч», метою якого було ознайомити учнів з сучасними  тенденціями на світовому  і національному ринках праці, професійними назвами робіт майбутнього та основними передумовами успішної кар’єри.

Увага учнів акцентувалась на світових тенденціях, які змінюють ринок праці – це урбанізація, глобалізаційні та інтеграційні процеси, зміна систем економічних відносин, розвиток інформаційних і цифрових технологій, програмування та автоматизація різноманітних процесів, роботизація, створення штучного інтелекту, генна  інженерія,  молекулярна  біологія,  нано-  і біотехнології, зростання клієнтоорієнтованості та ексклюзивності надання послуг.

Фахівці служби зайнятості розуміють, що шкільна молодь повинна мати достатньо інформації про ті професії, які будуть затребувані на ринку праці в найближчому майбутньому. Адже наше «завтра» - це їх «сьогодні».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора