Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Звіт про роботу опікунської ради за 2019 рік

Дата: 23.01.2020 15:51
Кількість переглядів: 708

Фото без опису

Опікунська рада при виконавчому комітеті Михайлівської сільської ради (надалі опікунська рада) утворена при органі опіки та піклування, яким є виконавчий комітет Михайлівської сільської ради, та має консультативно-дорадчі функції.

З 15 січня 2019 року в склад опікунської ради входять:

Голова опікунської ради – начальник відділу соціального захисту населення – Ужва Наталя Олександрівна

Заступник голови опікунської ради – головний спеціаліст відділу соціального захисту населення – Дунай Алла Анатоліївна

Секретар опікунської ради – депутат Михайлівської сільської ради – Зікунова Наталія Едвартівна

Члени опікунської ради:

  • Сімейний лікар - амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Михайлівка – Касьян Галина Іванівна;
  • фельдшер амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Михайлівка – Козиряцька Оксана Миколаївна;
  • пожежний Місцевої пожежної команди – Ужва Юрій Петрович
  • соціальний робітник КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Вільнянської районної ради – Бєлікова Ольга Миколаївна
  • директор Михайлівського будинку культури – Соколовська Світлана Василівна;
  • секретар виконавчого комітету Михайлівської сільської ради – Товстокора Олена Василівна;
  • секретар Михайлівської сільської ради – Фандєєва Станіслава Олегівна;
  • депутат Михайлівської сільської ради – Скирда Зоя Іванівна.

         Згідно Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Михайлівської сільської ради, що затверджене Рішенням виконавчого комітету № 02 від 15.01.2019 року опікунська рада створена для допомоги виконавчому комітету сільської ради у здійсненні ним функцій як органу опіки та піклування щодо соціально-правового захисту повнолітніх недієздатних осіб та осіб, дієздатність яких обмежена, повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати свої обов’язки.

Протягом 2019 року до опікунської ради виконавчого комітету стосовно припинення і призначення опіки (піклування) надійшла 1 заява. Питання ретельно вивчалося та виконавчим комітетом рішення було прийнято не на користь заявника, питання було залишено без змін.

За 2019 рік були опрацьовані 2 питання щодо влаштування одиноко проживаючих осіб, мешканок села Михайлівка до КУ «Запорізькій геріатричний пансіонат»  та КУ «Таврійський геріатричний пансіонат», їх оформлено на постійне проживання з подальшою реєстрацією місця проживання за адресою пансіонату.

Комісія, в склад якої входили місцеві депутати, члени опікунської ради та соціальний працівник відділу соціального захисту населення було здійснено перевірку про стан виконання опікунами своїх обов’язків та під час перевірки було складено акти обстеження умов проживання на п’ятьох недієздатних/обмежено дієздатних громадян, всі перевірки мали оцінку «добре.

Інших повнолітніх осіб з обмеженою цивільною дієздатністю в справах сільської ради немає.

На всі особисті звернення, клопотання депутатів та усні повідомлення про виявлення/перебування повнолітніх осіб під опікою, осіб з інвалідністю та іншими одиноких або одиноко проживаючих мешканців похилого віку як тих, які опинилися в складних життєвих обставинах (12 осіб), опікунською радою було здійснено виїзд з метою перевірки стану та умов проживання, складено акти обстеження та потребуючим особам забезпечено супровід, консультування  тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора