Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Інформація про ваучери на навчання за рахунок служби зайнятості

Дата: 10.02.2020 11:02
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

У 2020 році продовжується програма служби зайнятості щодо підтримання конкурентоспроможності громадян на ринку праці шляхом видачі ваучерів для осіб вікової категорії 45+, які мають 15 років страхового стажу.

На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності. Навчання проводиться на професії «Кухар», «Охоронник», «Столяр будівельний» «Електрогазозварник», «Електромонтер» тощо (повний перелік професій та навчальних закладів наведено у таблиці в додатку).

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2020 року – 21 020 грн). Ваучер видається одноразово. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю.

Ваучер на навчання видається центрами зайнятості особам, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам, а саме:
-вік – старше 45 років;
-страховий стаж – не менше як 15 років;
-має професійно-технічну або вищу освіту;
-не досягли встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійного віку;
-не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;
-не отримували ваучер раніше.

Незалежно від віку та стажу право на отримання ваучера також мають:

-особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;
-особи, звільнені з військової служби після участі в АТО, з числа інвалідів до отримання права на пенсію;
-внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності роботи.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості за номером телефону (06143) 4-19-34.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора