Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Служба зайнятості - роботодавцям: розширення можливостей партнерства

Дата: 20.02.2020 11:40
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Запорізька обласна служба зайнятості має успішний досвід взаємовигідної багаторічної співпраці як з великими, так і з малими підприємствами регіону та постійно впроваджує у свою роботу сучасні та ефективні форми роботи. 

І кількість роботодавців, які користуються послугами служби зайнятості постійно тільки збільшується. Так, кількість роботодавців, які надали інформацію про вакансії у січні 2020 року – 1810, а це на 9% більше, ніж за цей період минулого року. Кількість вакансій, поданих роботодавцями збільшилась майже на 11% та становила близько 4,8 тис.

Широкий спектр послуг роботодавцям, який надається абсолютно безкоштовно, умовно можна поділити на три категорії: інформаційно-консультаційні, електронні та фінансові. Звичайно, всі вони поєднуються, аби підібрати якісні кваліфіковані кадри на замовлення роботодавців. З метою надання послуг роботодавцям з урахуванням специфіки підприємницької активності, особливостей розвитку регіонального ринку праці та загального балансу між попитом і пропозицією робочої сили  З 1 січня 2020 року в центрах зайнятості запроваджено Інститут консультанта роботодавця. Консультант роботодавця допоможе працедавцю якнайвигідніше та у повному обсязі скористатись послугами служби зайнятості..

Щодо інформаційно-консультаційних послуг – це проведення семінарів, ярмарків та міні-ярмарків вакансій, презентацій роботодавців, днів відкритих дверей. Окрім того, сюди можна включити і надання консультацій для керівників та спеціалістів кадрових служб підприємств із питань законодавства про працю та зайнятість.

Ми підтримуємо  сучасні тенденції розвитку електронного врядування. Послуги служби зайнятості стають більш доступними завдяки впровадженню сучасного сервісу – електронного кабінету роботодавця. Користуючись ним, можливо здійснювати оперативний пошук необхідних кадрів, подавати звітність, отримувати інші послуги, економити час для відвідування центру зайнятості.

З-поміж фінансових інструментів служби зайнятості виокремлюємо такі: компенсація єдиного внеску роботодавцям за працевлаштування безробітних на нові робочі місця, компенсація оплати праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, організація оплачуваних громадських робіт, організація професійного навчання на замовлення роботодавця, які фінансуються з бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Директорка Запорізької обласної служби зайнятості Ірина Дуднік зазначає: «Плідна співпраця дає певні позитивні результати. Зростання обсягів працевлаштування громадян відбулося майже в усіх центрах зайнятості області. Найбільше у:  Мелітопольському МРЦЗ, Токмацькій, Вільнянській, Приазовській та Якимівській філіях Запорізького ОЦЗ.  

Довідково: Кількість актуальних вакансій станом на 18 лютого 2020 року – 1791 одиниця  (у м. Запоріжжі  – 916 одиниць). Таким чином, на одне вільне робоче місце претендувало 12 безробітних осіб (у м. Запоріжжі – 4 безробітних).

Найпопулярнішими професіями, на які нині існує попит, є професії кваліфікованих робітників – продавці, водії, електромонтери, електрогазозварники, слюсарі, медсестри, охоронники та інші представники робочих професій. Роботодавці також шукають бухгалтерів, економістів та вчителів з відповідним досвідом роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора