Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Бережіть екосистеми від вогню

Дата: 04.05.2020 16:46
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

Рятувальники закликають берегти екосистеми від вогню!

У пожежонебезпечний період року вогнеборці щодня мають справу з сотнями пожеж у природних екосистемах. У більшості випадків причиною загорянь стає елементарна людська недбалість.

За статистикою останніх років, 90% від усіх пожеж, що виникають в екосистемах, спричинені діями людини.

Складність ситуації для рятувальних служб, які покликані реагувати на пожежі в екосистемах, полягає в тому, що вогонь сухою травою під дією вітру поширюється з неймовірною швидкістю. Окрім того, зазвичай, поряд з осередком виникнення пожежі відсутні джерела водопостачання. Наслідки від цього можуть бути непередбачуваними.

Чому не можна спалювати рослинні рештки, і до чого це призводить

Пожежі унаслідок спалювання рослинних решток на сільськогосподарських землях призводять до помітного зниження родючості ґрунту.

Пожежі – одне з найголовніших джерел викидів вуглекислого газу в атмосферу, пов’язаних із господарською діяльністю людини.

Випалювання сухої трави збіднює видовий склад рослинності і тваринного світу.

Низова пожежа може ушкодити кореневу шийку дерева – дуже вразливе місце над землею. Потерпають від сильної температури набухлі бруньки, що дуже шкодить дереву, навіть якщо воно залишається живим.

Дим від спалювання трави їдкий, темний, густий. Алергіки його не переносять. Від спалювання трави й листя в місті або вздовж автодоріг у повітря потрапляють солі важких металів, які осіли на них. Такий дим просто отруйний. Часто в сухій траві знаходиться сміття і, зокрема, небезпечні при спалюванні пластикові пляшки.

Часто спалювання трави переростає в неконтрольоване горіння і нерідко призводить до важких наслідків, зокрема і з людськими жертвами.

Рятувальники вкотре закликають не провокувати пожеж в екосистемах та берегти довкілля від вогню!

Вільнянський РС ГУ ДСНС України у Запорізькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора