Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Офіційно. Служба зайнятості. 2 місяці карантину в цифрах.

Дата: 15.05.2020 15:23
Кількість переглядів: 282

У період карантину в Запорізькій області збільшилась чисельність зареєстрованих безробітних. Так, з 12 березня по 13 травня статус безробітного отримали 11 460 осіб (в 2,2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року – 5 157 безробітних).  Серед осіб, які отримали статус безробітного в цей період, 43% втратили роботу саме під час карантину. Але до служби зайнятості звертаються як нещодавно звільнені, так і особи, які тривалий час офіційно не працювали, або працювали за межами України. 

На сьогоднішній день ми спостерігаємо  уповільнення темпу реєстрації безробітних. Якщо у квітні  в середньому по області щоденно статус безробітного отримували 393 особи, то у травні (з 1 по 13 травня) – 301 особа щоденно.

Середній вік зареєстрованих  у період карантину безробітних становить 40 років, 60% складають жінки, 33% -  молодь до 35 років. Зареєстровано й 16 безробітних, які досягли 60 років, але не мають необхідного для призначення пенсії страхового стажу.

Переважна більшість  безробітних – це колишні працівники сфери торгівлі та послуг.

На тлі карантину у базі даних служби зайнятості значно зменшилась кількість вакансій - лише 5,2 тис.. В той час як у минулому році з 12 березня  по 13 травня  роботодавцями було надано 11,6 тис. вакансій.

 Найбільше ( в 5 разів) знизився попит на працівників галузі тимчасового розміщування й організації харчування, втричі зменшилась кількість вакансій у таких галузях, як будівництво; фінансова та страхова діяльність; мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

Директор Запорізької обласної служби зайнятості Ірина Дуднік запевняє: «Не зважаючи на складну ситуацію на ринку праці через карантин та зменшення економічної активності у країні, знайти роботу можливо. Так, протягом карантину за сприяння Запорізької служби зайнятості працевлаштовані 5672 особи, серед яких  3608 зареєстрованих безробітних».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора