Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Вільнянські рятувальники закликають розчистити вулиці та проїзди в населених пунктах та дачних кооперативах району від кущів та дерев для пожежних автомобілів

Дата: 29.07.2020 13:20
Кількість переглядів: 287

Фото без опису

Вільнянський пожежно-рятувальний підрозділ отримав новий автомобіль на базі автомобіля МАЗ. Беручи до уваги великі габарити автомобіля виникає нагальна потреба у розширенні вулиць та провулків (шляхом вирізання кущів та дерев) майже в усіх населених пунктах району. Адже щоразу виїжджаючи на ліквідацію пожежі рятувальники стикаються з тим, що не можуть під'їхати до місця пожежі. Доводиться витрачати час на об'їзд непроїзних ділянок, прокладати пожежні рукави на великі відстані, а часом і спилювати навислі гілки та чагарники.Яскравим прикладом став сьогоднішній виїзд на пожежу до дачного кооперативу "Зелений гай" Антонівської сільської ради. Щоб доїхати до осередку пожежі рятувальники не малий час витратили на спилювання гілок на вулиці дачного кооперативу. Добре, що горіла лиш суха рослинність і полум'я не встигло перекинутись на дачні споруди. Страшно подумати, що було б якби горіла будівля...

Звертаємо Вашу увагу, що дерева, які висаджують біля будинків, не повинні перешкоджати проїзду пожежних автомобілів та періодично обрізатись. У зоні між будинками і проїздами не допускається розміщення рядкового насадження дерев, адже це перешкоджає проїзду великогабаритної техніки.

Враховуючи вищевикладене, з метою запобігання поширенню пожеж, зменшення матеріальних втрат та швидкого реагування на надзвичайні ситуації Вільнянський районний сектор ДСНС України у Запорізькій області звертається з проханням до мешканців нашого міста та району про необхідність подбати про власну безпеку.

Подбайте про розширення розмірів вулиць, провулків та під’їздів до будівель, шляхом розчищення їх від кущів та дерев, для забезпечення безперешкодного проїзду пожежної техніки до житлових будинків і споруд!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора