Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Рятувальники закликають не провокувати пожеж в екосистемах

Дата: 10.09.2020 22:27
Кількість переглядів: 242

Фото без опису

Щодня підрозділи ДСНС виїжджають для ліквідації пожеж на відкритих ділянках місцевості, сільгоспугіддях, полях та лісових масивах на теренах практичного кожного району.

На території Вільнянського району значно зросла кількість пожеж. Станом на 01.09 2020 року на території Вільнянського району зареєстровано 197 пожеж (за аналогічний період минулого року -162 пожежі). Основна частка пожеж припадає на екосистеми (151 пожежа).

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.

Пожежі в екосистемах можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Вільнянські рятувальники вкотре нагадують громадянам, що спалювання сухої трави та залишків рослин часто переростає у масштабні пожежі, під час яких швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях досить важко. А спалювання сухої трави або листя на присадибних ділянках у селах може призвести до неконтрольованого горіння.

Крім того, небезпечно опинитися у зоні згоряння сухостою тим, хто схильний до алергії. Також небезпечно для здоров’я спалювати суху траву чи сміття у містах, де на ґрунті і рослинах осідають важкі метали та залишки пластику, а на сільських полях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин. Небезпечні продукти згоряння вітер переносить на великі відстані, тож від спалювання сухостою страждають не тільки палії.

 

Вільнянський РС ГУ ДСНС України у Запорізькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора