Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

«Сучасний підхід до зайнятості молоді»

Дата: 11.09.2020 11:44
Кількість переглядів: 259

Фото без опису

В рамках проведення «місячника зайнятості молоді» Вільнянською районною філію Запорізького ОЦЗ проведено засідання за «Круглим столом» на тему: "Сучасний підхід до зайнятості молоді" де разом з соціальними партнерами району розглядали питання, з якими стикаються молоді особи на ринку праці.

На обговорення зібралися представники соціальних партнерів, організацій та установ, серед них: відділ освіти, культури та спорту Вільнянської райдержадміністрації, управління соціального захисту РДА, Вільнянський районний центр соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді, Вільнянський райвійськкомат.

Кожен учасник заходу надав інформацію про роботу, яка ведеться по даному напрямку, про послуги, які надаються для молоді їхніми організаціями та установам, запропонував конкретні шляхи розв’язання окремих проблем.

Наприклад, за статистичними даними служби зайнятості спостерігається дефіцит пропозиції на ринку праці у кваліфікованих робітниках з інструментом, тоді як попит на них серед роботодавців постійно зростає, адже на пенсію з цієї сфери виходить більше кадрів, ніж випускників, які бажають працювати за здобутою професією.

Взагалі, часто можна побачити, як молоді люди обирають сферу професійної діяльності, яка не пов’язана з їх освітою, тим паче, коли попит на професіоналів стрімко змінюється з розвитком сучасних технологій. Зараз щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці необхідно постійно опановувати нові знання та здобувати нові навички.

В зв’язку з цими та іншими тенденціями учасники засідання, зокрема, відділ освіти спільно з сектором профорієнтації філії вирішили провести інформування загальноосвітніх закладів району щодо можливостей проходження їх випускниками профорієнтаційного тестування на веб-базованій платформі «Моя професія: консультаційна мережа». Також можливо залучити до цього і клієнтів соціальних служб.

При цьому необхідно мати на увазі та враховувати в профорієнтаційній роботі з молоддю, що сьогодні досить актуальною альтернативою традиційній зайнятості може виступати служба за контрактом у Збройних силах України.

Також до молодого покоління необхідно постійно доносити інформацію щодо перспективності таких сфер діяльності як охорона довкілля, збереження культурної спадщини, розвиток зеленого туризму.

А для швидкого та безкоштовного здобуття нових знань та навичок сьогодні в нагоді стануть популярні освітні онлайн-сервіси, серед яких можна виділити Prometheus, Coursera, Lingva.

У підсумку зазначили, що інструментарію для роботи з молодим поколінням достатньо, потрібно лише правильно та ефективно його застосовувати, культивуючи при цьому цінності сталого розвитку, і результат може бути вражаючим.

Зазначимо, що з 8 місяців 2020 року Вільнянською районної філією було працевлаштовані 678 осіб в т.ч. 148 з числа молоді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора