Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Профорієнтація в Матвіївській школі-інтернаті

Дата: 26.10.2020 11:43
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

20 жовтня 2020 року  фахівцями Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості було проведено виїзний профорієнтаційний захід під назвою «Місто майстрів» для учнівської молоді КЗ Матвіївської ЗОШ-інтернат I-III ст. ЗОР.  Основна мета поїздки – це  формування у молоді правильного вибору життєвого шляху.

В ході заходу обговорювалась формула вибору професії та подолання бар’єрів на шляху професійного визначення. Діти мандрували районами міста та змагались в знанні професій, у вправі «Крокодил», «Відгадай професію», де повинні відгадати , про представників яких професій йдеться в описі, малювали місто майбутнього.  Запропоновані завдання спонукали їх бути активними. Під час спілкування вони задавали питання щодо улюблених професій: які обов’язки виконують представники цих професій? Якими якостями має володіти людина для ефективного виконання цих обов’язків? Яка потрібна освіта для тієї чи іншої професії?

Закінчився захід вправою-дискусією «Хто потрібен нашому місту».

  • Уявіть собі, що ми - це місто. Ким би кожен хотів стати у нашому місті майстрів?

Обрані професії були записані на дошці,  де звісно не знайшлося місця для професії двірника та прибиральника , але всі погодились, що без цих професій місто жити не може і їх потрібно поважати бо всі професії важливі та потрібні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора