Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Громадська організація «Донбаська ініціатива «Міст» упродовж осені реалізувала проєкт «Поліцейські офіцери громад: запобігання правопорушенням в інтересах громади» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Н

Дата: 14.12.2020 10:19
Кількість переглядів: 258

Восени 2020 року із впровадження реформи Національної поліції в громадах Запорізької області вже розпочали роботу поліцейські офіцери. Перший обов’язок на цій посаді – запобігти правопорушенням: працювати з людьми, проводити бесіди, інформувати.  Зробити так, щоб мешканці довіряли поліцейському.

На підтримку реформи громадська організація «Донбаська ініціатива «Міст» упродовж осені  реалізувала проєкт «Поліцейські офіцери громад: запобігання правопорушенням в інтересах громади» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Нідерландів.

«Нам пощастило познайомитись із кожним із поліцейських офіцерів, які розпочали роботу в Запорізькій області. Мета нашої співпраці - посилити надання ефективних поліцейських послуг мешканцям, поглибити співпрацю поліції з місцевими громадами та зміцнити довіру населення до поліції», – розповідає Юлія Малишева, менеджерка проєкту.

Кожен поліцейський офіцер є невід’ємною частиною громади, адже він працює заради її пріоритетів та живе в тій громаді, яку обслуговує. Постійна взаємодія поліцейського та громади, розуміння  потреб та проблем мешканців, орієнтування в роботі не на каральні міри, а на превентивну роботу – сприяє запобіганню злочинності.

«У роботі поліцейського офіцера громади допомагає довіра населення до нього», – ділиться Тарасенко Сергій, поліцейський офіцер Михайлівської громади Вільнянського району.

«Посада поліцейського офіцера громади найпрестижніша. ПОГівці реально можуть допомагати громадянам, а не годувати їх обіцянками. Найголовніше – повернути довіру населення до поліцейських», - вважає Сергій.

Дійсно, важливо вміти легко знаходити спільну мову з населенням, незалежно від соціального статусу, віку чи інших особливостей. Тому в межах проєкту було проведено навчання для поліцейських офіцерів громади за напрямами вікової психології, соціальної згуртованості, превентивної роботи з дітьми та підлітками, особливостей роботи з постраждалими від насильства та торгівлі людьми.

Діяльність поліцейських офіцерів громад змінює підхід до запобігання злочинності серед населення громад. Такий формат враховує потреби кожного мешканця громади та забезпечує охорону прав і свобод дорослих та дітей, протидіє злочинності, забезпечує громадський порядок та громадську безпеку. Ефективній роботі поліцейських офіцерів сприяє керівництво громад та підтримка громадських організацій. Тільки спільними діями можна вирішити проблеми та зменшити рівень злочинності в нашому суспільства.

Ця публікація була підготовлена проєктом «Поліцейські офіцери громад: запобігання правопорушенням в інтересах громади» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Нідерландів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

#UNRPP

Дізнайся більше про проєкт в соціальних мережах: https://www.facebook.com/bridge.di.ngo

Контактна особа: Юлія Малишева, тел 0999355334


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора