Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Вільнянський район: під час пожежі загинув 81-річний чоловік

Дата: 16.12.2020 09:45
Кількість переглядів: 275

15 грудня о 03:52 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від чергового Вільнянського відділення поліції про пожежу, яка сталася на території приватного домоволодіння на вул. Шкільна в с. Райське у Вільнянському районі.

Як з’ясувалося в ході попереднього розслідування, у приміщені літньої кухні горів диван на загальній площі 0,5 кв. м. Господарі домоволодіння пожежу ліквідувати самостійно.

Під час пожежі загинув 81-річний чоловік.

Ймовірна причина пожежі необережність під час куріння. За фактом події відповідними органами ведеться розслідування.

Підрозділи ДСНС не залучались.

Однією з найпоширеніших причин пожеж зі смертельними наслідками залишається куріння в помешканні цигарок, переважно, у нетверезому стані, коли людина не здатна контролювати ситуацію.

Доволі поширеною є звичка громадян палити в ліжку. Недопалок, залишений на матраці чи подушці, може за лічені хвилини розгорітися у полум’я та спопелити весь будинок, адже температура на поверхні тліючої цигарки при куріння сягає 400 градусів.

Особливо небезпечним куріння в ліжку стає тоді, коли людина перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Адже твереза особа, прокинувшись від запаху диму, намагатиметься врятуватися сама й надати допомогу іншим. Натомість алкоголь затуманює свідомість. Випивши спиртного, людина стає неуважною, втрачає відчуття міри, відповідальності. У нетверезому стані особа не завжди здатна відчути перші ознаки пожежі й прокинутися. А тканини й набивка дивана при тлінні виділяють чадний газ, надихавшись якого, людина може загинути.

Щоб уникнути трагедії, дотримуйтеся елементарних правил безпеки! Не допускайте паління в квартирі, а тим більше у ліжку або сидячи на дивані чи в кріслі, особливо після вживання алкоголю. Стежте за тим, щоб іскри від цигарки не потрапили на легкозаймисті речі або підлогу та ретельно гасіть недопалки в попільничці.

Рятувальники закликають усіх дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

 

Вільнянський РС ГУ ДСНС України у Запорізькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора