Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Запорізький район (Вільнянський район): рятувальники закликають громадян не виходити на лід

Дата: 22.01.2021 15:46
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

Всупереч постійним нагадуванням з боку рятувальників у засобах масової інформації та під час профілактичних відпрацювань населених пунктів стосовно небезпеки для життя та здоров’я, яку приховує в собі крига на зимових водоймах, громадяни продовжують випробовувати долю, виходячи на зимову риболовлю або просто розважаючись на льоду.

Тому, 22 січня рятувальники вирушили в рейд до с. Новоселівка, щоб  поспілкуватися з громадянами на місцевих ставках й провести з ними роз’яснювальні бесіди на тему, як убезпечити себе від нещасних випадків на воді у зимовий період та, які заходи необхідно вжити, якщо вже вирішив ступити на кригу.

Громадянам пояснили, що при собі життєво необхідно мати засоби порятунку, навіть якщо рибалиш близько до берега. Порадили не зігріватись спиртними напоями, тому що це притупляє інстинкт самозбереження, перевіряти товщину льоду та чітко усвідомити принципи самопорятунку та надання допомоги при потраплянні в ополонку.

Рибалок закликали утриматись від виходу на тонкий лід і застерегти від цього своїх дітей. Щоб розмова закарбувалась у пам’яті людей, рятувальники роздали застережні листівки.

 

Вільнянський РС ГУ ДСНС України у Запорізькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора