Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Семінар по Патронату

Дата: 19.01.2022 11:40
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

В рамках реалізації експериментального проекту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтовних послуг Вільнянською районною філію Запорізького ОЦЗ проведено семінар, за участі Тетяни Сергєєвої  директора Центру надання соціальних послуг Павлівської сільської ради.

Керівник установи роз’яснила що таке патронат, для кого ця послуга, яке фінансування послуги з патронату, яка тривалість послуги та які вимоги до кандидатів в патронатні вихователі. Також наголосила, що метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками або законними представниками, надання їй та її сім`ї послуг, спрямованих на повернення у родину відповідно до інтересів дитини.

Тож дитина потрапляє не до інтернатного закладу, а в родину, де її легше реабілітувати. Поки вона виховується в нормальних умовах, соціальні працівники працюють з її рідною сім`єю, спільно шукають можливі шляхи виходу з проблемної ситуації, після подолання якої дитина повертається у родину.

Кандидат у патронатні вихователі, який пройшов первинний відбір, разом з помічником має надати згоду на проходження навчання за програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі. У зв’язку з такою високою відповідальністю, патронатний вихователь не може вести іншої трудової діяльності, на відміну від добровільного помічника, який не отримує заробітної плати та може за сумісництвом вести трудову/економічну діяльність.

Оплата послуги патронату складається з соціальної допомоги на утримання влаштованої під патронат дитини обсягом у два прожиткові мінімуми для дитини відповідного віку на місяць та грошового забезпечення за надану патронатним вихователем послугу. 

Бажаючим спробувати себе в патронаті варто звернутися до Центру надання соціальних послуг Павлівської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора