Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

«Електронний кабінет особи з інвалідністю» ? Корисний сервіс для осіб з інвалідністю

Дата: 21.02.2022 10:13
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

Уряд продовжує активну роботу над цифровізацією державних електронних послуг. Для осіб з інвалідністю запроваджено  корисний сервіс – «ЕЛЕКТРОНИИЙ КАБІНЕТ ОСОБИ З ІНВАЛІДНІСТЮ». 

Електронний кабінет особи з інвалідністю розроблено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.2021 № 362) (далі − Порядок) та постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 № 121 «Про затвердження Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності» (зі змінами).

Кабінет особи з інвалідністю Веб-порталу Централізованого банку даних з проблем інвалідності призначено для можливості онлайн взаємодії особи з державними органами, а саме – для онлайн подачі заяв з пакетом документів на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, перегляду стану опрацювання зазначених заяв в Централізованому банку даних з проблем інвалідності, вибору підприємства та інше.

Основною перевагою є те, що залишаючись вдома, особа з інвалідністю або її законний представник може самостійно ознайомитись з порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (крісла колісні, протези, ортопедичне взуття, ортези, палиці, милиці, спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією, тощо), (далі - ТЗР) та подати всі необхідні документи в електронному кабінеті.

  Сервіс „Електронний кабінет особи з інвалідністю” забезпечує:

доступ громадянам до електронного кабінету за кваліфікованим електронним підписом (далі - КЕП);

можливість подачі заяв про потребу в забезпеченні ТЗР та пакету документів шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріплення сканованих копій документів та підписання заяв КЕП - особам, зареєстрованим в ЦБІ;

можливість подачі заявки на первинну реєстрацію в ЦБІ із заповненням стандартної форми реєстрації, прикріплення сканованих копій необхідних документів та підписання документів КЕП - особам, які відсутні в ЦБІ;

можливість надсилання особам з інвалідністю в електронний кабінет повідомлень про результат розгляду заяви про забезпечення ТЗР та пакету документів;

можливість надсилання інформаційних повідомлень з ЦБІ на електронну скриньку при виникненні подій, про які необхідно повідомити особу з інвалідністю.

Доступ до електронного кабінету можливий за посиланням:

https://ek-cbi.msp.gov.ua/, або на офіційному веб сайті Мінсоцполітики шляхом переходу за посиланням „Електронний кабінет особи з інвалідністю” у розділі „Е-Сервіси”.

Ознайомитись з інструкцією користувача електронного кабінету особи та навчальним відео можна за посиланнями:

https://www.msp.gov.ua/news/20999.html

https://www.youtube.com/watch?v=lvrrpGOd438&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=FB4XnnPtCfg

https://www.youtube.com/watch?v=eA6Ls8XoRQ0

Інформація розміщена загальнодоступно, у відкритому доступі та форматі, придатному для роздрукування.  Це дає можливість швидкого доступу до повної та актуальної інформації щодо переліку підприємств-виробників, які відповідають кваліфікаційним вимогам для виготовлення, постачання та технічного обслуговування ТЗР, електронного каталогу-класифікатора ТЗР, їхніх технічних характеристик, зображення виробу та контактних даних виробника-постачальника, бланків та зразків заяв, електронного кабінету особи, його функціоналу та офіційного веб-сайту Мінсоцполітики, інформацію щодо сумісності ТЗР.

Запрошуємо всіх осіб з інвалідністю або їх законних представників зареєструватися в електронному кабінеті та самостійно відслідковувати всі свої дані стосовно забезпечення ТЗР.

Більш детальну інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області підрозділу соціального захисту на місцем розташування м.Вільнянськ за адресою: каб.№13, вул.Бочарова, буд. 30, м.Вільнянськ, Запорізька область, 70002, контактний телефон (06143) 41629).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора