Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Роз'яснення щодо зберігання харчових продуктів

Дата: 28.11.2022 10:14
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

Це варто знати всім

Через масовані обстріли критичної інфраструктури в Україні введено екстрені аварійні відключення електроенергії, в тому числі в Запорізькій області.

Відключення електроенергії також стосується і торговельних мереж, де реалізуються харчові продукти. Основні види харчових продуктів тваринного походження (рибні, м’ясні та молочні продукти), овочі та фрукти мають зберігатись при відповідних температурних режимах у холодильних вітринах, холодильних та морозильних камерах.

 

До уваги суб'єктів господарювання, які здійснюють зберігання га реалізацію продуктів харчування тваринного походження

Часте відключення електроенергії може призвести до поломки вказаного холодильного обладнання, що в свою чергу сприятиме розмороженню та зіпсуванню харчових продуктів. Тому суб'єктам господарювання, які здійснюють зберігання та реалізацію харчових продуктів тваринного походження в таких умовах необхідно максимально менше завантажувати  холодильні вітрини, холодильники та морозильні камери з  метою утримання в них якнайдовше необхідно-допустимої температури. Мати в наявності резервне автономне джерело живлення. Здійснювати постійний моніторинг температури холодильного обладнання та робити відповідні записи. Дотримуватися належного санітарного стану холодильного обладнання.

 

До уваги споживачів харчових продуктів

Купівля небезпечних та неякісних харчових продуктів може призвести до виникнення гострих харчових отруєнь, тому Вільнянське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області рекомендує споживачам пильно вивчати продукти харчування, які купуєте, особливу увагу звертати на дату виготовлення, терміни їх придатності, цілісність упаковки, наявність пошкоджень (деформовані банки, пом’яті упаковки, завітрені з неприємним запахом продукти), а також велика кількість льоду на замороженому харчовому продукті, наявність рідини в упаковці, яка непритаманна певному виду харчового продукту та ін.

Також інформуємо, що придбання харчових продуктів у місцях несанкціонованої торгівлі може нести загрозу здоров’ю та спричинити непередбачувані наслідки для життя.

Крім того, наголошуємо не забувати отримувати розрахунковий документ, який дає гарантію захисту у разі придбання неякісних харчових продуктів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора