Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

ЗВІТ за друге півріччя 2022 року поліцейських офіцерів громади Михайлівської територіальної громади

Дата: 28.12.2022 16:29
Кількість переглядів: 1035

Фото без опису

            На території Михайлівської ТГ розташовано 15 населених пунктів в яких мешкає 6 800 місцевих громадян, а також тимчасово вимушено переміщені особи 700 осіб, в тому числі жителів садових товариств приблизно 35 000 осіб. На території обслуговування працює 2 поліцейські офіцери громади:

  • майор поліції Тарасенко Сергій Григорович;
  • капітан поліції Єрьоменко Роман Григорович.        

     Також в рамках зазначеної програми на території Михайлівскької ТГ, встановленні камери відеонагляду для фіксації правопорушень та кримінальних проступків, що в подальшому полегшить їх доказування та притягнення винних осіб до відповідальності. Згідно прийнятої програми «Безпечна громада», метою якої є поліпшення благоустрою, збільшення безпечних осередків в громаді, усунення причин та умов, що призводять до вчинення злочинності, контроль за правопорядком.

     Поліцейськими офіцерами громади спільно з представниками Михайлівської ТГ та депутатами Михайлівської ТГ були проведені не одноразові рейди для роз’яснювання місцевим мешканцям населених пунктів щодо не допущення порушень державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів поліпшення благоустрою  в населених пунктах з метою створення безпечного середовища, а саме було проведено обрізку дерев по вулицях територіальної громади, прибрані не санкціоновані господарчі споруди, смітники по вулицях громади.

      В месенджері «Facebook», створені групи які називаються «Михайлівська сільська рада» по кожному населеному пункту громади. Завдяки вказаним групам впродовж роботи ПОГ налагоджувалась взаємодія поліції та громадян. Деякі з груп нараховують понад 1000 учасників. Позитивними прикладами такої комунікації є, швидке повідомлення про вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень за якими слідує швидка реакція зі сторони поліції чи органів місцевого самоврядування, які також присутні в цих групах, на звернення місцевих громадян. Неодноразово, завдяки комунікації в групі, було виявлено та в подальшому затримано та притягнуто до відповідальності, порушників правил благоустрою та громадського порядку, порушників правил дорожнього руху.

       За друге півріччя 2022 рік, поліцейськими офіцерами громади обслуговано близько 100 викликів та розглянуто 65 звернень громадян.

       Поліцейськими офіцерами громади, під час профілактичних заходів пов’язаних із протидією домашньому насильству на території Михайлівської територіальної громади, перевірено 30 кривдників. За вчинення домашнього насильства впродовж другого півріччя 2022 року, на території Михайлівської громади було складено адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП, які направленні до Вільнянського районного суду з метою прийняття законного рішення.

       Робота поліцейських офіцерів громади спрямована на профілактику та попередження правопорушень. Реалізовуючи взаємодію поліції та органів місцевого самоврядування, більшість профілактичних заходів проводились разом з інспектором ювенальної превенції ВП №2 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області, представниками та відділами Михайлівської сільської ради, а також представниками мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

      Таким чином за друге півріччя 2022 року, разом із відділом соціального захисту населення проведено близько 15 спільних виїздів під час яких відвідано 29 сімей які опинилися у складних життєвих обставинах та із відділом у справах дітей проведено 10 спільних виїздів за зверненнями та повідомленнями громадян під час яких виявлено адміністративні правопорушення та складено адміністративні матеріали за ст. 184 КУпАП відносно батьків чи осіб які їх замінюють які неналежно виконують свої обов’язки щодо виховання дітей.

        Одним із важливих видів профілактики та превенції на території громади є спілкування та підвищення рівня правосвідомості дітей та молоді. У зв’язку із цим поліцейськими громади за пів року було проведено не одноразові виступи в населених пунктах та соціальній мережі з молоддю та дорослими з темами: дотримання правил дорожнього руху, загальна правосвідомість, дотримання правил громадського порядку, протидія  булінгу та домашньому насильству, безпека пересування в темну пору доби із світловими відображуючими елементами, не нехтування при сигналі повітряної тривоги, а також правила поведінки в громадських місцях, та повідомлення про виявлені підозрілі предмети, що можуть бути вибухонебезпечними  до спеціальної служби порятунку «101», або «102».  

        На території Михайлівської територіальної громади, проводилась робота спрямована на боротьбу із незаконним обігом наркотичних речовин. В ході вказаних заходів було виявлено факт незаконного зберігання та вирощування таких речовин. За цими випадками було надано мотивовані рапорти до керівництва відділу поліції № 2, за якими було відкрито кримінальне провадження та будуть проведенні слідчі дії.

        Поліцейськими офіцерами громади, з початку введення військового стану на території України, постійно здійснюються патрулювання на службових автомобілях в кожному населеному пункті до населення доводилися правила комендантської години, правила із виявленими вибухонебезпечними предметами, а також неухильно виконувати вимоги правил повітряної тривоги щодо укриття до безпечного місця.

       Під час патрулювання в 2022 році, поліцейські офіцери громади відвідали кожний торговий магазин, з якими проведена ретельна профілактична робота щодо не допущення продажі алкогольних чи тютюнових виробів неповнолітнім  особам які не досягли 18-ти років, роздані спеціальні роз’яснювальні буклети та розповсюдження їх в торговому павільйоні, а також працівниками поліції були залишені свої візитівки із контактними номерами телефонів. Результатом комунікації стало оперативне реагування на повідомлення громадян про правопорушення, а також дотримання правил реалізації алкогольних напоїв у визначений час під час військового стану, а також дотримання правил продажі певним категоріям особам.

       Одним із основних напрямів роботи поліцейських офіцерів Михайлівської громади є контроль за дотриманням правил благоустрою. Таким чином, в цьому напрямку було проведено збори населення та активних мешканців громади з метою визначення найбільш ефективних механізмів для запобігання правопорушень та контролю правил благоустрою. Також, свою ефективність показали і камери відеоспостереження встановлені в рамках безпекового проекту, завдяки яким також було задокументовано та притягнуто до відповідальності порушників правил благоустрою. Також, разом із відділом благоустрою та активними мешканцями громади було розроблено, надруковано та розповсюджено листівки із інформацією про необхідність заключення договорів на вивіз сміття, заборони спалення листя та гілок, заборони вивезення у невстановлених місцях. Таким чином, в період другого півріччя 2022 року, за порушення ст. 152 КУпАП відносно порушників було складено адміністративні матеріали та направлено на адміністративну комісію Михайлівської сільської ради.

         За друге півріччя 2022 рік, поліцейськими офіцерами громади було перевірено всі магазини які розташовані на території Михайлівської громади. В ході відпрацювання було виявлено в деяких торгових павільйонах які порушили правила торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Відносно власника та реалізаторів вказаних торгівельних павільйонах складено адміністративні матеріали за ст. 156 КУпАП, та ст. 164 КУпАП та вилучено продукцію, матеріали направленні на розгляд до Вільнянського районного суду.

      Щоденно, впродовж другого півріччя 2022 року, поліцейськими проводилися патрулювання з метою запобігання порушенню громадського порядку. Постійно проводяться зустрічі та бесіди із громадянами направлені на розвиток правосвідомості серед населення. Однак, були випадки коли громадянами вчинялося дрібне хуліганство та відносно них складено адміністративні матеріали за ст. 173 КУпАП

       Під час патрулювання та спілкування із населенням, надійшла інформація про осіб які можуть займатися виготовленням, зберіганням самогону. В ході перевірки отриманої інформації, деякі факти підтвердилися та відносно громадян які займалися виготовленням та зберіганням самогону було складено адміністративні матеріали за ст. 176 КУпАП.

      Однією із проблем на території Михайлівської громади є порушення громадського порядку у вигляді розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях та поява у громадських місцях у п’яному вигляді. Впроваджуючи превентивні методи, поліцейськими громади проводяться роз’яснювальні бесіди із населенням в цьому напрямі та складаються адміністративні матеріали відносно порушників. Таким чином за друге півріччя 2022 року складено адміністративні матеріали за ст. 178 КУпАП.

       На території Михайлівської громади мешкає 1 особа яка перебуває під адміністративним наглядом. Кожного тижня проводяться перевірки таких осіб. За друге півріччя 2022 року, 1-на особа порушили правила адміністративного нагляду в результаті чого відносно нього було складено адміністративний протокол за ст. 187 КУпАП.

       Поліцейськими офіцерами громади на території Михайлівської громади, впродовж другого півріччя 2022 року впроваджується контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Також, з другого півріччя 2022 року для моніторингу та виявлення порушень правил дорожнього руху, залучається патрульна поліція міста Запоріжжя. Таким чином, за друге півріччя 2022 року, за порушення водіями правил за керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів на право керування такими транспортними засобами складено адміністративні матеріали за ст. 126 КУпАП. Також, із метою запобігання керування транспортними засобами особами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, поліцейськими офіцерами громади проводились нічні патрулювання із залученням груп реагування патрульної поліції та патрульної поліції м. Запоріжжя.

 

        На території Михайлівської громади мешкає 360 власника вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів. Кожного місяця впродовж 2022 року, вибірково проводяться перевірки власників зброї на дотримання правил її зберігання. Під час виявлення порушень, відносно власників зброї складаються відповідні матеріали як адміністративного так і кримінального характеру.

        За друге півріччя 2022 року було проведено 15 виступів перед органами державної влади та місцевого самоврядування, а саме: ( обговорення безпечного середовища на території селища; обговорення заходів направлених на протидію порушення та дотримання норм правил дорожнього руху на території селища; пропозиції щодо покращення умов благоустрою).

     В 2022 році, за матеріалами зібраними поліцейськими офіцерами Михайлівської громади відкрито 10 кримінальних проваджень.

    Також поліцейськими офіцерами громади самостійно розкрито 6 злочинів.

    Спільно із іншими підрозділами Національної Поліції України, розкрито 4 злочини.

    Більш пріоритетним напрямом роботи поліцейських офіцерів Михайлівської громади стала боротьба зі злочинністю. Були застосовані різноманітні підходи до виявлення та попередження кримінальних правопорушень. Постійні патрулювання в нічний та денний час, знайомство майже із кожним мешканцем громади, налагодження каналів зв’язку із населенням та роз’яснення алгоритмів дії при виявленні ними правопорушень. Завдяки постійному перебуванню на території та ефективній комунікації було виявлено та в подальшому затримано правопорушників які вчинили наступні кримінальні злочини:

    Найрозповсюдженішим видом злочину на території Михайлівської громади залишається крадіжки із дачних будинків в садових товариствах, що розташовані поблизу 15-ти населених пунктів. Їх за друге півріччя 2022 року на території громади вчинено 10. Однак, завдяки спільному відпрацюванням поліцейських під час рейдів вдалося встановити причетних осіб до крадіжок. За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 185 ККУ.

    Лише разом із Вами нам вдасться зробити Нашу громаду безпечною. Впроваджуючи механізми взаємодії громади та поліції, прошу надавати свої варіанти та алгоритми вирішення питань які залишилися не вирішними на території громади. Також, хотілося б підкреслити високу ефективність та  доцільність безпекових проектів які вже почали працювати на території громади та мають не один десяток позитивних прикладів. Головною ціллю як безпекових проектів так і плідної співпраці поліцейських з громадою та органами місцевого самоврядування є зниження правопорушень будь якого типу, створення безпекових осередків  на території громади та розвиток правової обізнаності серед населення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора