Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Мікрогранти. В Запоріжжі учасники програми «Власна справа» отримали понад 15,5 млн грн

Дата: 22.05.2023 10:33
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

За програмою "Власна справа", яка діє в рамках урядового проєкту «єРобота» з липня минулого року, в Запоріжжі вже прийнято 90 позитивних рішень на отримання грантів.  Про це повідомила директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

«Проєкт «Власна справа» надає можливість громадянам розпочати підприємницьку діяльність або розширити вже існуючий бізнес. Наразі профінансовані 64 бізнес-проєкти грантоотримувачів Запорізького краю на загальну суму 15,5 млн грн. Працевлаштовані 84 працівники на новостворені робочі місця.

Програма мікрогрантування продовжується і набирає популярності, охоплює різні сфери діяльності. Серед успішних бізнес-проєктів можна виділити: відкриття закладів громадського харчування; виготовлення альтернативних систем опалювання; відкриття медичного кабінету, ветеринарної лабораторії, та ін.», - розповіла посадовиця.

Нагадаємо, подати заявку на отримання мікрогранту в сумі від 50 до 250 тис. грн можуть як діючі підприємці, так і люди, які тільки планують започаткувати власну справу.

Заяву разом з бізнес-планом можна подати через портал Дія. Там же можна ознайомитись з термінами подачі заяв по кожній хвилі. Обов’язковою умовою отримання коштів є створення 1-2 робочих місць. Грантові кошти повертаються державі шляхом сплачених податків і обов'язкових зборів у процесі діяльності впродовж трьох років.

Водночас слід зазначити, що в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості бажаючі можуть пройти навчальні курси з розробки бізнес-планів для участі в програмі. Заняття проводяться онлайн та офлайн. Щоб прослухати курс, потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості або  заповнити анкету. 

Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28 або на телеграм каналі https://t.me/Pidtrumka_DCZ_Zaporizhzhia


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора