Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Професійна та соціальна адаптація для осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни,

Дата: 31.05.2023 11:02
Кількість переглядів: 50

Сьогодні держава гарантує надання підтримки для здобуття професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти, а також професійної адаптації (підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації) за різними рівнями освіти ветеранам війни, членам їхніх сімей та родинам загиблих (померлих) Захисників і Захисниць (далі - осіб).

В рамках виконання державної бюджетної програми, управлінням забезпечується реалізація заходів із професійної адаптації для вищезазначених осіб  (постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179 та від 21 червня 2017 р. № 432).

Заходи спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Фінансування організації та проведення професійної адаптації здійснюється  за рахунок коштів державного бюджету та є безкоштовним для отримувача.

    Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

   Строк професійного навчання визначається робочими навчальними планами, робочими навчальними програмами та освітніми програмами відповідно до законодавства. У разі організації навчання за робітничими професіями строк не може перевищувати 12 місяців.

Курси цільового призначення організовуються у групах з чисельністю не більше 30 осіб.

Строк підвищення кваліфікації шляхом навчання на курсах цільового призначення установлюється з урахуванням мети і складності навчання і становить не більше 500 годин.

Після успішного завершення повного курсу навчання здобувачі отримують документ державного зразка відповідно до законодавства. У разі підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення особи отримують документ установленого зразка.

Надання послуг з професійної адаптації реалізується шляхом укладання  тристороннього договору між Вами, управлінням та освітнім закладом, який буде надавати послуги та має відповідні установчі документи, в т.ч. ліцензію.

На здійснення заходів із професійної адаптації для управління соціального захисту населення Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області (далі – управління) у 2023 році виділено кошти в сумі 262,3 тис.грн.

З метою інтегрування до повноцінного життя та подолання життєвої ситуації, що склалася пропонуємо вищезазначеним категоріям осіб  скористатися можливостями в частині отримання соціальних послуг із професійної адаптації шляхом освоєння нової робітничої  професії  або проходження курсів цільового призначення. 

Зацікавлених осіб вказаної категорії запрошуємо до управління за адресою: 70002, Запорізька область, Запорізький район, м.Вільнянськ, вул.Бочарова, буд.30, каб.№13 для детального ознайомлення з переліком робітничих професій, курсів цільового призначення та закладів, які надають ці послуги.  

У разі виявлення бажання скористатися послугами з соціальної та професійної адаптації до управління надаються наступні документи:

  • Копії паспорта та ідентифікаційного номера;
  • копія (сканкопія/фотокопія) індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);
  • копія (сканкопія/фотокопія) посвідчення, що підтверджує наявність статусу ветерана (члена родини) або копія документа, що підтверджує належність до військовослужбовців (членів родини військовослужбовця);
  • копія (сканкопія/фотокопія) свідоцтва про шлюб, для дітей – свідоцтва про народження (для членів родини ветеранів/військовослужбовців).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора