Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

ПРЕСРЕЛІЗ: Грант для ветеранів: хто може стати учасником програми

Дата: 17.08.2023 10:17
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

 Наразі діють декілька грантових програм, які супроводжує Державна служба зайнятості. Це "Власна справа" і "Грант для ветеранів та їх подружжя".

Отримувачем “Грант для ветеранів та їх подружжя” може бути фізична особа, яка має намір розпочати підприємницьку діяльність і бере на себе зобов’язання зареєструватися фізичною особою - підприємцем або створити юридичну особу протягом 20 робочих днів з дня отримання позитивного рішення про надання мікрогранту.

Програма передбачає надання грантів на суми:

  • до 250 тисяч гривень можна отримати на власний бізнес за умови створення щонайменше одного робочого місця;
  • до 500 тисяч гривень може отримати член родини учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: не більше 70% надає держава, 30% — власні кошти підприємця;
  • до 1 млн гривень зможе отримати учасник бойових дій, якщо він не менш ніж три роки був зареєстрований як ФОП. Головна умова — створити від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два — для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само кошти надаються на умовах співфінансування - 70% на 30%.

При прийнятті рішення щодо надання/відмови у наданні мікрогранту, Державний центр зайнятості керується Порядком.

Порядок надання визначає такі категорії грантоотримувачів:

Зауважимо, що до розгляду не приймаються заяви від суб’єктів господарювання державного та комунального сектору економіки.

Подати заяву на отримання гранту для ветеранів та їх подружжя можна через портал  Дія.

«В період з 14 по 31 серпня відбудеться 5 онлайн консультацій та безоплатне навчання для учасників бойових дій та їх подружжя, які бажають стати підприємцями та відкрити або розвинути власну справу, навчитись писати бізнес-план, подати заявку, пройти успішно інтерв’ю для отримання гранту за урядовими програмами “Власна справа”“Грант для ветеранів та їх подружжя”, - додає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік,  - консультації проходитимуть в режимі “питання - відповідь”, де учасники можуть запитати поради щодо їх унікальних ситуацій/бізнес планів, та відбуватимуться за допомогою ZOOM платформи».

Заявку на участь можна подати онлайн. Кількість учасників обмежена. Лише зареєстрованим учасникам буде надіслано лист з підтвердження участі та лінк на захід. 

Також ви можете звернутись за консультацією до працівника найближчого центру зайнятості.

Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28 або на нашому  Телеграм.

#єробота


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора