Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

«Робота для ВПО: ти потрібен». Працювати, підтримувати, перемагати

Дата: 29.09.2023 09:09
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Триває Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах.       У рамках реалізації кампанії в Запорізькій області, програм сприяння зайнятості населення, впроваджується широка інформаційна робота серед ВПО щодо сприяння у працевлаштуванні, можливостей професійного навчання та перенавчання, організації підприємництва, надання грантів для створення або розвитку власної справи тощо.

«З 1 січня 2023 року послугами Запорізької обласної служби зайнятості скористалися 2,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з яких 515 були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості. 63 взяли участь  у суспільно корисних та громадських роботах.

Станом на 25 вересня 2023 року в Запорізькій обласній службі зайнятості обліковується 454 переселенці з небезпечних територій.

354  внутрішньо переміщених осіб отримали ваучер на навчання для здобуття нового фаху чи підвищення кваліфікації. Найбільш поширеними спеціальностями, за якими навчатимуться люди є психологія, соціальна робота, медсестринство тощо.

У рамках реалізації урядового проєкту єРобота за програмою «Власна справа» 9 вимушених переселенців розпочали власний бізнес в м.Запоріжжя. Серед видів діяльності підприємців: відкриття кафе сімейного типу, магазину з продажу квітів, встановлення альтернативних систем опалення, шиномонтаж та ін.

Крім того, наразі діє державна допомога роботодавцям, які надають робочі місця ВПО. Програма передбачає компенсацію за перші два місяці роботи в розмірі 6700 щомісячно. 174 роботодавці скористалися цією допомогою за працевлаштування 539 осіб із числа ВПО. 

Майже понад 900 роботодавців з початку року співпрацювали зі службою зайнятості та надали інформацію про вакансії. А на “Єдиному порталі вакансій”, який наразі налічує 4 тисячі пропозицій роботи по Запорізькому регіону, шукачі роботи, можуть здійснювати пошук вакансій самостійно. Або оформити підписку на вакансії через чат-боти у Telegram  та Viber, - роз’яснює директорка запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером  0 800 33 67 28 або на нашому  Телеграм.

#Робота_для_ВПО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора