Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

До уваги роботодавців – юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

Дата: 23.01.2024 14:53
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

Наприкінці серпня минулого року Уряд запровадив програму, за якою роботодавець, що працевлаштував людину з інвалідністю та підготував для неї робоче місце, має можливість отримати компенсацію вартості облаштування такого місця

 Передусім слід відзначити, що головна мета програми — посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю і, в свою чергу, надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися. 

Відтак, роботодавець, який надав роботу людині  з першою або другою групою інвалідності та облаштував під неї потреби робоче місце,  може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перебільшує 106,5  тисячі гривень - за осіб з інвалідністю І групи та до 71 тисячі гривень - за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю ІІ групи.

 Витрати компенсуватимуться за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. 

Що ж можна купити? Перелік допоміжних засобів досить великий. Він, зокрема включає такі позиції:  

  • меблі та фурнітура для робочих місць;
  • комп’ютери та оргтехніка;
  • програмне забезпечення;
  • поручні та бруси; 
  • машини для виробництва та оброблення;
  • засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях тощо.

Як отримати компенсацію? 

Після облаштування робочого місця для працевлаштованої людини з інвалідністю роботодавець впродовж 90 днів може подати заяву про надання відшкодування вартості витрат до центру зайнятості за місцем провадження своєї господарської діяльності. 

До заяви, в якій зазначаються відомості про роботодавця та найманого працівника, необхідно додати:​

  • копію документу, що підтверджує працевлаштування особи (наказ/розпорядження про прийняття на роботу або примірник трудового договору чи відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування);​
  • документи, що підтверджують придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця (договір, рахунок-фактура, рахунок, квитанція, накладна тощо).

Центр зайнятості після розгляду наданих роботодавцем документів у десяти денний термін приймає рішення про надання компенсації або відмову в її наданні. 

Більш докладну інформацію щодо отримання компенсації можна отримати в найближчому центрі зайнятості або звернувшись за телефоном до Contact-центру Запорізького обласного центру зайнятості 0-800-336-728.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора