Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Угоди про фінансування п’яти програм транскордонного та транснаціонального співробітництва

Дата: 01.02.2024 09:59
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

Повідомляємо, що 17 листопада 2023 року Кабінет Міністрів України схвалив угоди про фінансування п’яти програм транскордонного та транснаціонального співробітництва, створивши правові підстави для приєднання України до політики згуртування Європейського Союзу щодо країн-сусідів, на період 2021-2027 років.

         Участь України у відповідних програмах дозволить залучити фінансування ЄС для підтримки розвитку українських регіонів, зокрема реалізовувати спільні проекти з європейськими регіонами.

         На території Запорізької області діють наразі 3 проєкти:

Interreg NEXT Басейн Чорного моря;

Програма спрямована на розвиток країн Чорноморського регіону, а саме Румунію, Болгарію, Туреччину, Республіку Молдову, Грузію, Вірменію, Грецію та Україну (Миколаївська, Одеська, Херсонська, Запорізьку та Донецьку області (території, що знаходяться під контролем України). Проекти у межах програми спрямовані на досягнення однієї з наступних цілей: розумний регіон; чистий регіон.

Більше інформації про програму за посиланням: https://blacksea-cbc.net/.

Дунайської регіональної програми Interreg;

Програма дозволить створити платформу для співпраці в стратегічних напрямах між усіма країнами-учасниками Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Територія, яку охоплює Програма, складається з 14 країн, які утворюють макрорегіон з найбільшою кількістю країн-учасниць серед усіх транснаціональних програм ЕС.

Програма Дунайського регіону виділила 38 749 913,00 євро з фондів Interreg на другий конкурс проєктних заявок, що триває з 2 листопада 2023 року по 3 квітня 2024 року.   

Проєктні заявки приймаються згідно визначених пріоритетів програми:

зеленіший, низьковуглецевий Дунайський регіон;

більш соціальний Дунайський регіон;

краще управління співпрацею в Дунайському регіоні.

Більше інформації про програму за посиланням: https://www.interreg-danube.eu/.

 Interreg Europe 2021-2027.

Програма міжрегіонального співробітництва, що співфінансується Європейським Союзом, яка направлена на покращення управління співробітництвом.

Мета – допомогти місцевим, регіональним та національним органам влади по всій Європі розробляти та впроваджувати кращі політики, посилювати спроможність суб’єктів, вдосконалювати наявні інструменти для протидії викликам. Програма створює середовище та можливості для обміну рішеннями з питань регіонального розвитку.

Більш детально про цю програму можна дізнатися переглянувши відеозапис інформаційного дня на офіційній сторінці Департаменту координації міжнародної технічної допомоги СКМУ у Фейсбук: https://www.facebook.com/61553156751338/videos/756700409827190/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора