Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Повідомлення про публікацію ПРОЕКТУ АНАЛІТИЧНОГО ЗВІТУ ПРОВЕДЕННЯ МІСТОБУДІВНОГО МОНІТОРИНГУ ТЕРИТОРІЇ СЕЛА МИХАЙЛІВКА МИХАЙЛІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 01.05.2024 09:51
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

Містобудівний моніторинг - це система спостережень, аналіз реалізації містобудівної документації, оцінки та прогнозу стану і змін об’єктів містобудування, які проводяться відповідно до вимог містобудівної документації та спрямовані на забезпечення сталого розвитку територій з урахуванням державних і громадських інтересів.

В процесі реалізації рішень генерального плану с. Михайлівка, враховуючи зміни в законодавстві та суспільно-економічній і громадській діяльності на території населеного пункту, виникли пропозиції щодо змін та доповнень до генерального плану села, пов’язані   із зміною функціонального призначення окремих територій, виникнення потреби у розміщенні об’єктів, що забезпечують громадські інтереси, необхідності реалізації інвестиційних програм і проектів, оцінки та прогнозу стану і змін об’єктів містобудування, які проводяться відповідно до вимог містобудівної документації та спрямовані на забезпечення сталого розвитку територій з урахуванням державних та суспільних інтересів.

Заходи містобудівного моніторингу територіальної громади проводяться відповідно до вимог статті 23 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» в порядку, визначеному наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 01.09.2011 № 170 (у редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 14.12.2021 № 333).

Містобудівний моніторинг  території села Михайлівка проводиться з метою внесення змін до чинної містобудівної документації села на таких територіях:

Земельна ділянка 1

Розташована між санітарно-захисною зоною автомагістралі М18 Харків-Сімферополь та прибережно-захисною зоною струмка, який впадає в Дніпровське водосховище. З півночі ділянка обмежена прибережно-захисною смугою Дніпровського водосховища, а з півдня грунтовою дорогою.

Надійшла пропозиція розташування торгівельного об’єкту на вказаній ділянці. Ця ділянка визначена діючим генеральним планом с. Михайлівка як рекреаційна територія активного відпочинку, але саме як рекреаційна зона за період реалізації Генерального плану розвитку не отримала. Пропонується змінити активну зону рекреації на територію громадської забудови.

Поряд з обєктом торгівлі необхідно виконати проєкт благоустрою, озеленення зони в’їзду до села, з використанням малих архітектурних форм, елементів благоустрою та ландшафтного дизайну.

Земельна ділянка 2

Згідно діючого Генерального плану села Михайлівка ділянка 2 розташована на території сільськогосподарського призначення. На ділянці зареєстрований об’єкт житлової нерухомості, житловий будинок, який належить Левицькій Марії Миколаївні на праві приватної власності, витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності №197340222 від 23.01.2020року.  Оскільки територія сільськогосподарського призначення не передбачає можливості розташування житлової забудови, для оформлення земельної ділянки під об’єктом житлової нерухомості необхідно внести зміни в Генеральний план села Михайлівки на ділянці, прилеглій до земельної ділянки кадастровий номер 2321584999:06:993:0241, площа якої визначена нормою безоплатної передачі земельної ділянки громадянам у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарчих будівель і споруд (присадибна ділянка), яка для сіл становить 0,250 га, згідно ст.121 Земельного кодексу України.

Земельна ділянка 3                                       

Ділянка розташована в зоні дії автомагістралі Харків- Сімферополь навпроти автозаправного комплексу та колишнього кемпінгу,  являється комерційно привабливою для розташування обєктів придорожного автосервісу. Це територія комунальної власності, розташована між санітарно-захисною зоною автомагістралі М18 Харків-Сімферополь та територією навчального закладу, з півдня ділянка обмежена червоною лінією вулиці Шкільної, з півночі-червоною межею перспективної забудови.

Згідно діючого генерального плану села Михайлівки територія являється рекреаційною зоною, призначеною для організації повсякденного відпочинку мешканців села. За період дії Генерального плану села розвитку як рекреація територія не отримала. Пропонується в змінах до Генерального плану дану території позначити як територію транспорту з рекреаційними зонами поряд з навчальним закладом та перспективною житловою забудовою. де може бути розвинена інфраструктура повсякденного відпочинку мешканців села.

Земельна ділянка 4

Територія колишнього тваринницького комплексу. Генеральним планом позначена як територія сільськогосподарського призначення. Ділянка на даний час  за сільськогосподарським призначенням не використовується. Пропонується в змінах до Генерального плану дану територію визначити як територію технопарків для залучення інвесторів та будівництва об’єктів енергетики та промислового виробництва.    

Внесення змін в Генеральний план села за результатами містобудівного моніторингу спрямовані на підвищення рівня якості життя та зайнятості населення на основі реалізації комплексу екологічних, соціальних і екологічних заходів державного, регіонального та місцевого рівнів, стабільне соціально-економічне зростання, підвищення ефективності сільської економіки.

Аналітичний звіт


Ділянки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора