Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ОБГОВОРЕНЬ ТА ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ ПРОЕКТУ АНАЛІТИЧНОГО ЗВІТУ ЩОДО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ЧИННОЇ МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ МІСЦЕВОГО РІВНЯ

Дата: 17.05.2024 09:44
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року № 555 (далі - Порядок № 555), Михайлівською сільською радою проводяться громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєкту містобудівної документації –  «Внесення змін до генерального плану та плану зонування території села Михайлівка Михайлівської сільської ради» (далі - містобудівна документація) та звіту про її стратегічну екологічну оцінку (далі - звіт про СЕО).

Замовник: Михайлівська сільська рада.

Розробник: ФОП архітектор Прудка І.А. Кваліфікаційний сертифікат відповідального виконавця окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури АА №003280 від 15.07.2016р

Підстава розроблення: 

 - рішення Михайлівської сільської ради Запорізького району Запорізької області від 22.02.2024р. № 9 «Про розроблення містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану, плану зонування території села Михайлівка  Вільнянського району Запорізької області» Пропозиції  (зауваження)  можуть  подаватися  в письмовій та/або усній формі під час громадських слухань із внесенням їх до протоколу  громадських  слухань;

- містобудівний моніторинг чинної містобудівної документації: діючого на теперішній час Генерального плану села Михайлівка Запорізького району Запорізької області, затвердженого рішенням сесії Михайлівської сільської ради Запорізького району Запорізької області від 31.05.2017 р. № 17 «Про затвердження містобудівної документації «Генеральний план, план зонування села Михайлівка Вільнянського району Запорізької області» на сьогоднішній день не відповідає сучасним потребам розвитку села. Земельних ділянок в Михайлівці, де Генеральний план не відповідає нинішнім потребам села, є кілька.

Земельна ділянка 1 визначена діючим генеральним планом с. Михайлівка як рекреаційна територія активного відпочинку, але саме як рекреаційна зона за період реалізації Генерального плану розвитку не отримала. Пропонується змінити активну зону рекреації на територію громадської забудови, яка дасть змогу будівництва магазину та інших об’єктів громдського призначення.

Земельна ділянка 2.

Згідно діючого Генерального плану села Михайлівка ділянка 2 розташована на території сільськогосподарського призначення. На ділянці зареєстрований об’єкт житлової нерухомості, житловий будинок, який належить Левицькій Марії Миколаївні на праві приватної власності, витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності №197340222 від 23.01.2020року.  Оскільки територія сільськогосподарського призначення не передбачає можливості розташування житлової забудови, для оформлення земельної ділянки під об’єктом житлової нерухомості необхідно внести зміни в Генеральний план села Михайлівки на ділянці, прилеглій до земельної ділянки кадастровий номер 2321584999:06:993:0241, площа якої визначена нормою безоплатної передачі земельної ділянки громадянам у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарчих будівель і споруд (присадибна ділянка), яка для сіл становить 0,250 га, згідно ст.121 Земельного кодексу України

Земельна ділянка 3                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Ділянка розташована в зоні дії автомагістралі Харків- Сімферополь навпроти автозаправного комплексу та колишнього кемпінгу,  являється комерційно привабливою для розташування обєктів придорожного автосервісу. Це територія комунальної власності, розташована між санітарно-захисною зоною автомагістралі М18 Харків-Сімферополь та територією навчального закладу, з півдня ділянка обмежена червоною лінією вулиці Шкільної, з півночі-червоною межею перспективної забудови.

Згідно діючого генерального плану села Михайлівки територія являється рекреаційною зоною, призначеною для організації повсякденного відпочинку мешканців села. За період дії Генерального плану села розвитку як рекреація територія не отримала. Пропонується в змінах до Генерального плану дану території позначити як територію транспорту з рекреаційними зонами поряд з навчальним закладом та перспективною житловою забудовою. де може бути розвинена інфраструктура повсякденного відпочинку мешканців села.

Земельна ділянка 4

Територія колишнього тваринницького комплексу. Генеральним планом позначена як територія сільськогосподарського призначення. Ділянка на даний час  за сільськогосподарським призначенням не використовується. Пропонується в змінах до Генерального плану дану територію визначити як територію технопарків для залучення інвесторів та будівництва об’єктів енергетики та промислового виробництва.

 

Проект аналітичного звіту містобудівного моніторингу опубліковано на веб-сайті – https://mykhailivska-gromada.gov.ua/

 

Письмові пропозиції подаються фізичними особами із зазначенням прізвища, імені та по батькові, місця проживання, із  особистим підписом, юридичними  особами - з азначенням  найменування  та  місцезнаходження  юридичної  особи.

Пропозиції повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Анонімні пропозиції не розглядаються.  

З містобудівною документацією можна ознайомитися з 09.05.2024 року по 04.06.2024 року (включно) у приміщенні Михайлівської сільської ради і на офіційному веб-сайті – https://mykhailivska-gromada.gov.ua/

Зауваження та пропозиції приймаються від фізичних та юридичних осіб у строк з 22.05.2024 року по 04.06.2024 року(включно) Михайлшівською сільською радою відповідно до Порядку № 555:  

- поштою на адресу: вулиця Слободчикова, 17, село Михайлівка Запорізького району Запорізької області; 70030

- в електронному вигляді: на електронну адресу: mykhailivskarada@gmail.com

 

Контактна особа – Іванченко Тетяна Василівна, Завідувач сектору містобудування та архітектури, головний архітектор виконавчого комітету Михайлівської сільської ради Запорізького району Запорізької області, телефон – (06143) 93283.

Громадські слухання щодо врахування громадських інтересів у проєкті містобудівної документації та звіту про його СЕО відбудуться  06.06.2024 року о 10:00 годині в приміщенні Михайлівської сільської ради.

Інформація про результати проведення громадських слухань, щодо врахування громадських інтересів до проєкту містобудівної документації буде розміщена на офіційному веб-сайті Михайлівської сільської ради Запорізького району Запорізької області  https://mykhailivska-gromada.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора